Ucitavanje... popisa proizvoda

Odaberite proizvod

iz široke ponude našeg asortimana

FeMIS d.o.o.

Armaturne mreže

Glavni proizvod tvrtke FeMIS

Armaturne mreže predstavljanju glavni proizvod tvrtke FeMIS d.o.o. Godišnja proizvodnja iznosi preko 15.000 tona. Za izradu strojno zavarenih armaturnih mreža koristi se rebrasta čelična žica dobivena postupkom hladnog valjanja. Proizvodni procesi se obavljaju na visoko produktivnim i potpuno automatizirani strojevi. U prvoj fazi proizvodnje koristimo stroj za hladno valjanje njemačkog proizvođača strojeva KOCH. U drugoj fazi proizvodnje koristimo stroj za varenje armaturnih mreža austrijskog proizvođača strojeva EVG.
Armaturne mreže se koriste kao finalni proizvod za armiranje betonskih konstrukcija. Standardna dimenzija armaturnih mreža iznosi 6.00 x 2.15 m. Oznake standardnih mreža sa tehničkim karakteristikama su prikazane u tablicama. Korak uzdužnih i poprečnih žica (šipki) ne smije biti manji od 50 mm, dok prepust ne bi trebao biti manji od 25 mm.
Dozvoljena odstupanja za armaturne mreže:
-Duljina i širina mreže : ±25 mm ili ±0.5%, a mjerodavna je veća vrijednost
-Korak žica: ±15 mm ili ±0.7%, a mjerodavna je veća vrijednost
-Prepusti: potrebno je dogovoriti u vrijeme upita i narudžbe
Između proizvođača i kupca se mogu dogovoriti posebni zahtjevi za dopuštena odstupanja.

Rebrasti betonski čelik

Rebrasti betonski čelik se isporučuje u obliku šipki u dužini od 6.00 m i 12.00 m. Šipke rebrastog betonskog čelika su upakirane u vez ukupne težine do 2.500 kg. Rebrasti betonski čelik se isporučuje i u kolutu i to u dimenzijama Ø 8, Ø 10, Ø 12, Ø 14 i Ø 16 mm.

Hladno valjana orebrena žica u kolutu

Hladno valjana orebrena žica u kolutu se proizvodi prema europskom standardu EN 10080-2005 i EN 10080-1999 u kvalitetu B500A.

Rešetkasti nosači

U prilogu pogledajte tablicu sa opsegom proizvoda.

Armaturne vilice

Armaturne vilice se proizvode od profiliranog (rebrastog) betonskog čelika kvalitete B500A. Armaturne vilice se izrađuju na vrlo preciznom stroju renomiranog talijanskog proizvođača MEP GROUP koji je potpuno automatiziran što omogućuje savijanje vilica svih mogućih dimenzija i oblika po želji kupca od Ø 6 mm do Ø 12 mm debljine žice. U tablici su prikazani standardni proizvodi armaturnih vilica. Sve ostale dimenzije i oblike proizvodimo po narudžbi.

Čelični distanceri za oplatu

Čelični distanceri za oplatu se proizvode od hladno valjane čelične trake FE360 19 mm x 1.8 mm. Zatezna čvrstoća Rm čelične trake je u rasponu od 540 N/mm2 do 800 N/mm2 . Čelična traka se ispituje prema standardu EN 10204 2.2., te se za istu izdaje uvjerenje o ispitivanju odnosno certifikat.

Distanceri za armaturne mreže

Distancni ulošci su univerzalno upotrebljivi držači odstojanja između armatura. Svojim oblikom distancni ulošci poprimaju čvrst položaj siguran od prevrtanja. Kao držač odstojanja između gornje i donje armature na pločama, kao i između vanjskih i unutarnjih armaturnih zidova predstavlja prednost zbog toga što nema dodirnih točaka sa oplatom.